Nieuws

Maart 2023 Het Galileiplantsoen wordt hersteld

Er komt geen bouwkeet- en opslagdepot welke aanvankelijk voor tien tot twaalf jaar voorgenomen was. Dit na boom effect rapportages en juridische actie van bewoners.

Opknapbeurt Galile├»plantsoen – Gemeente Amsterdam

24 januari 2023 ernstig ongeval op kruising Wethouder Frankeweg / Middenweg met gewonden waarvoor inzet traumahelikopter

1 januari 2023 ravage na ongeluk

8 april herplant boom op opslagterrein Galileiplantsoen gepland

Wij ontvingen antwoord van de gemeente dat de herplant van de in 2020 gepakte zilverlinde voor het volgende plantseizoen gepland staat op het opslagterrein aan het Galileiplantsoen.

19 januari – update na spoedvergadering met bewoners en gemeente.

Na onze oproep om de heer Vermin aan te schrijven heeft er gister een extra vergadering plaatsgevonden tussen de bewoners en gemeente. (dank aan alle bewoners die dit hebben gedaan)

Hier zijn een aantal dingen uit naar voren gekomen die wij graag met alle bewoners delen.

  • Het traject Wethouder Frankeweg , Galileiplantsoen, Archimedesweg zal niet worden meegenomen in het groot onderhoud.
  • De gemeente geeft toe dat wij nooit in het participatie traject voor de herinrichting zijn meegenomen.
  • De gemeente geeft aan dat er bij de keuze tot de locatie van het ketenpark niet zoveel te participeren was.

Bovenstaande punten zijn voor ons natuurlijk erg verassend en hier had de gemeente ons toch eerder en beter moet informeren.

Met name omdat het ketenpark voor de komende 5 jaar op de locatie van het Galileiplantsoen aanwezig zal zijn. De heer Vermin heeft wel aangegeven zich in te zetten dat dit niet nogmaals verlengd zal worden voor het Middenmeer zuid project.

De lokatie en het formaat van de keet zoals hieronder weergegeven is fors. (1000m2) verder zullen er dagelijks tussen de 10 a 20 grote vrachtwagens laden en lossen op het terrein.